dijous, 25 d’octubre de 2007

Pota i tripa amb xamfaina


Ingredients.

2 kg de pota i tripa
1 ceba grossa
2 pebrots vermells
2 pebrots verds
1/2 kg de tomàquet
2 albergínies

Poseu la tripa i pota en una olla al foc que bulli.
Al cap de dues hores, retireu-la, escorreu-la i deixeu-la refredar.
En una paella, hi posareu oli i greix i quan sigui calent hi enrossireu la tripa i pota. Traieu-la de la paella quan estigui i en el mateix oli enrossiu la ceba tallada a llesques fines. Quan estigui daurada afegiu-hi el pebrot tallat a trossets i deixeu-ho sofregir a poc apoc 20 minuts. Tot seguit hi podeu posar la tripa i pota i afegir els tomàquets que haureu tallat i pelat. Tot seguit afegiu-hi la farina, la sal, un pols de pebre i el sucre per treure l'acidesa del tomàquet.
Llavors poseu-hi les albergínies tallades a daus, que abans haureu fregit a part. Ho deixeu coure tot junt uns 20 minuts a foc lent. Serviu-ho calent.