dijous, 25 d’octubre del 2007

Bacallà a la silenca


Ingredients.

800 g de bacallà
1 carbassó
1 albergínia
1 ceba
1 pebrot roig
1 pebrot verd
500 g de tomàquet
oli i sal
farina

Primer prepareu les verdures. Peleu i talleu la ceba a tires. Renteu els pebrots i trossegeu-los de la mateixa manera. Llavors renteu l'abergínia i el carbassó, talleu-los a rodes i saleu-los per tal que no perdin el líquid. Finalment peleu i tritureu els tomàquets.
Aleshores, escorreu el bacallà en remull, traieu-ne les espines, arreboseu-lo amb farina i fregiu-lo lleugerament. Seguidament l'heu de posar a una cassola de fang. Sofregiu la ceba a la paella on heu fregit el bacallà i, una vegada sigui tova, afegiu-hi els pabrots, el carbassó, l'albergínia, aquests dos darrers prèviament escorreguts, i sofregiu-ho a foc lent. Després, afegiu-hi el tomàquet.
Deixeu-ho coure tot plegat 15 minuts i en acabat poseu-ho per sobre el bacallà i deixeu-lo coure una estona més. Proveu-ho i, si cal, rectifiqueu de sal.