dijous, 25 d’octubre del 2007

Conill amb xamfaina


Ingredients:

2 conills petits
1/2 copa de conyac
2 cebes mitjanes
4 pebrots vermells escalivats
1 quilo de tomàquet de pot
all
julivert
8 ametlles
8 avellanes
oli i sal
pebre
Talleu els conills en sis trossos cada un i poseu-los al foc en una cassola de porcellana o alumini amb oli, salts i un xic empebrats. Quan comencin a estar rostits, afegiu-hi una copeta de licor, meitat conyac i meitat aigua. Deixeu-ho coure entre 3/4 d'hora i 1 hora, i seguidament retireu-ho del foc. A la mateixa cassola, poseu la ceba tallasa a la juliana, i quan veieu que ja està prou confitada, poseu-hi el pebrot escalivat a tires llarges. Si fossin massa llargues, talleu-les per la meitat. Deixeu-ho junt poca estona i seguidament afegiu-hi el tomàquet i el conill reservat deixant que vagui fent el xup-xup durant 1/2 hora.
Quan veieu que ja està a punt afegiu-hi la picada de les ametlles, avellanes, all i julivert.
No deixeu que la xamfaina quedi sensa suc , perquè si s'ha de tornar a escalfar convé que no sigui massa aixut.